Home Aluat Aluat clasic de clatite cu oua

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Aluat clasic de clatite cu oua

14499 vizite si 9 din 8 voturi
Timp de preparare total: 45 minute
Numar de portii: Nespecificat
Ingrediente pentru aluat clasic de clatite cu oua:
350 g faina, 80 g zahar, 1 varf de cutit sare, 6 oua, 500 ml lapte, 80 g unt pentru prajit.

Preparare aluat clasic de clatite cu oua

Intr-un castron se pune faina, zaharul si sarea. Se face o gaura la mijloc unde se sparg ouale si se amesteca compozitia. Treptat, se incorporeza laptele cu un mixer electric si se amesteca pana ce se omogenizeaza aluatul. Aluatul se lasa aprox. 20 de minute la odihna. Intr-o tigaie de diametru aprox. 20 cm se pune o lingura de unt la prajit. Se toarna aprox. 2 polonice de aluat. Clatita se prajeste la foc potrivit, pana ce partea de jos va avea o culoare maro-aurie. Cand se intareste putin de jur imprejur, se intoarce in tigae cu un cutit. Clatita se prajeste putin pe partea cealalta parte. Apoi la fel se prajesc si celelalte clatite.



Sugestii pentru aluat clasic de clatite cu oua:

Clatitele vor fi mai pufoase daca in loc de 500 ml lapte puneti 250 ml lapte si 250 ml apa minerala.

Fotografii aluat clasic de clatite cu oua:


Voteaza reteta aluat clasic de clatite cu oua:

Votati reteta aluat clasic de clatite cu oua. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru aluat clasic de clatite cu oua.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0
 
este foarte buna
de CRISTINA
in January 4, 2010
este foarte buna dar cam simpla
 
super
de antonela
in June 10, 2008
inmi place foarte mult
 
cooool
de vica
in June 10, 2008
e super tare

Opinii despre aluat clasic de clatite cu oua:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre aluat clasic de clatite cu oua pe Facebook:


Reteta aluat clasic de clatite cu oua a fost publicata in 2008-04-14



>> Vezi aici si alte retete aluat

RSS Feeds