Home Aluat Cozonac cu nuca

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Cozonac cu nuca

9384 vizite si 10 din 20 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: Nespecificat
Ingrediente pentru cozonac cu nuca:
Aluatul: 1 kg faina, 50 g drojdie, 500 ml lapte, 300 g zahar, 10 galbenusurile, 150 unt, un varf de cutit cu sare, 1 pliculet de zahar vanilat, 50 ml esenta de rom, coaja rasa de la 3 lamai, ulei Umplutura: 300 g nuci macinate, 5 linguri zahar, 150 ml lapte, 2 linguri esenta de rom

Preparare cozonac cu nuca

Cerneti faina intr-un castron mare. Fierbeti intr-o cratita 250 ml de lapte cu 300 g zahar si lasati-le la racit. Intr-o alta cratita pregatiti maiaua astfel: incalziti restul de lapte, adaugati drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizati amestecul si lasati sa creasca aluatul la cald.In mijlocul fainii cernute faceti o adancitura in care adaugati ingredientele in urmatoarea ordine: maiaiua, pe care o amestecati putin, galbenusurile frecate cu sare apoi laptele cald cu zahar, untul topit iar la final vanilia, romul si coaja de lamaie. Se framanta aluatul pana apar bule de aer in coca si se lasa sa creasca la cald aprox. 40 de min. Se imparte coca in 2 bucati egale, se intinde fiecare bucata de aluat in foi dreptunghiulare. Intindeti pe fiecare foaie din umplutura de nuci preparata amestecand ingredientele mentionate pentru umplutura. Rulati foile si aseazati-le in tavile de cozonac tapetate cu hartie pergament si unse cu unt. Lasati-le la crescut 15 minute. Ungeti cozonacul cu ou batut si presarati putin zahar. Cozonacul cu nuca trebuie copt la foc mic (150 grade C) timp de 40 min.



Fotografii cozonac cu nuca:


Voteaza reteta cozonac cu nuca:

Votati reteta cozonac cu nuca. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru cozonac cu nuca.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre cozonac cu nuca:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre cozonac cu nuca pe Facebook:


Reteta cozonac cu nuca a fost publicata in 2009-04-14



>> Vezi aici si alte retete aluat

RSS Feeds