Home Aluat Taitei cu nuca
 

Taitei cu nuca

4548 vizite si 10 din 1 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: 4
Ingrediente pentru taitei cu nuca:
300 g faina, 2 oua, 2 linguri apa, sare, 250 g miez de nuca macinata, 100 g zahar, 70 g unt, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita coaja de lamaie.

Preparare taitei cu nuca

Se aseaza faina pe blatul de lucru, in mijloc se face o adancitura in care se aseaza ouale, putina sare si 2 linguri apa fierbinte. Se face un aluat consistent, care apoi se acopera si sa lasa sa se odihneasca 40-50 de minute. Apoi se imparte in patru bucati din care se intind 4 foi de aproximativ 1,5 mm grosime. Foile se lasa sa se usuce putin, apoi se ruleaza fiecare foaie pe un sucitor si se taie bucati si apoi fidea. Taiteii se fierb in apa sarata, se strecoara si se amesteca cu nuca macinata, zaharul, scortisoara si coaja de lamaie.



Fotografii taitei cu nuca:


Voteaza reteta taitei cu nuca:

Votati reteta taitei cu nuca. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru taitei cu nuca.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre taitei cu nuca:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre taitei cu nuca pe Facebook:


Reteta taitei cu nuca a fost publicata in 2009-02-10



>> Vezi aici si alte retete aluat

RSS Feeds