Home Ciorba de burta cu legume

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Ciorba de burta cu legume

6606 vizite si 10 din 43 voturi
Timp de preparare total: 4-5 ore
Numar de portii: 10
Ingrediente pentru ciorba de burta cu legume:

1 kg burta de vita curatata (recomandam burta gata curatata, proaspata din supermarket-uri), 3-4 oase de vita (optional), 2 ceape, 1 patrunjel radacina, 1 telina medie, 2 morcovi, 2 linguri de otet, 2 oua, 2 catei de usturoi, 1 lingurita sare, piper, 1 legatura patrunjel, 4 litri de apa, 200 ml smantana.

Preparare ciorba de burta cu legume

Se spala burta cu apa rece si se curata de eventuale pielite ramase. Se pun 4l de apa la fiert, impreuna cu burta (si oasele spalate) si se lasa sa fiarba timp de 30-40 minute. Se inlocuieste apa peste burta si oase, se adauga 1/2 lingurita de sare dupa care se lasa sa fiarba timp de 4,5 ore la foc mic.

Dupa 3 ore, se adauga legumele curatate si spalate intregi, piper 1 varf de cutit, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce burta este bine fiarta si legumele sunt moi (fierte), se strecoara ciorba (se elimina burta si legumele) si se aseaza din nou la foc mic.

Burta calduta se taie in felii subtiri de aproximativ jumate de centimetru si care se adauga in ciorba, lasand-o sa mai fiarba la foc mic inca aprox 20 min timp in care: se separa galbenusurile din oua care se freaca cu smantana si cu 100 ml de ciorba, iar amestectul obtinut se toarna in ciorba usor amestecand incet ciorba. Mai adaugam in acest timp 2 linguri de otet, usturoiul pisat, piper si sare (dupa gust) iar la suprafata se presara verdeata tocata fin.



Sugestii pentru ciorba de burta cu legume:

Se serveste fierbinte, iar in ciorba de burta preparata se pot adauga si legumele fierte taiate dupa preferinta.



Fotografii ciorba de burta cu legume:


Voteaza reteta ciorba de burta cu legume:

Votati reteta ciorba de burta cu legume. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru ciorba de burta cu legume.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre ciorba de burta cu legume:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre ciorba de burta cu legume pe Facebook:


Reteta ciorba de burta cu legume a fost publicata in 2012-08-11



>> Vezi aici si alte retete

RSS Feeds