Home Dulciuri Ciocolata Caramele de casa
 

Caramele de casa

4796 vizite si 10 din 5 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: Nespecificat
Ingrediente pentru caramele de casa:
450 g zahar, 120 ml frisca lichida sau smantana UHT, 25 g unt, 175 g ciocolata menaj; alune, stafide si nuci pentru ornat.

Preparare caramele de casa

Intr-un vas se amesteca pe foc zaharul cu frisca pana se obtine o crema. Apoi se adauga untul si ciocolata rasa si se topeste la foc mic, amestecand continuu. Se fierbe cca 5 minute la foc mare amestecand bine. Se obtine o compozitie brun-aurie. Apoi se ia de pe foc si se bate pana ce amestecul se ingroasa. Crema se toarna fierbinte intr-o tava unsa cu unt si se pune la rece. Apoi se taie patratele in forma de caramele si se orneaza cu alune de padure intregi, jumatati de nuca sau stafide.



Sugestii pentru caramele de casa:

Caramelele se mai pot imbraca in ciocolata topita sau orna cu nuca de cocos rasa.

Fotografii caramele de casa:


Voteaza reteta caramele de casa:

Votati reteta caramele de casa. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru caramele de casa.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre caramele de casa:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre caramele de casa pe Facebook:


Reteta caramele de casa a fost publicata in 2008-10-20



>> Vezi aici si alte retete ciocolata

RSS Feeds

Recomandam