Home Dulciuri Dulceturi si gemuri Jeleu de levantica

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Jeleu de levantica

8395 vizite si 10 din 13 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: 5 borcanase a 150 ml
Ingrediente pentru jeleu de levantica:
3 si 1/2 cesti de apa, 1/2 ceasca flori uscate de levantica, sucul unei lamai, 85 g de pectina lichida sau un pliculet de pectina pudra ( gelatina) si 4 cesti zahar.

Preparare jeleu de levantica

Intr-un vas inalt se pune apa, se ia de pe foc cand incepe sa fiarba, se adauga florile uscate de levantica si se lasa la infuzat cam 20 de minute. Florile se arunca si infuzia se amesteca cu sucul de lamaie si pectina pana cand aceasta din urma se dizolva. Aduceti din nou la fierbere si adaugati zaharul. Cand jeleul se intareste mai lasati-l sa fiarba intre 2 si 4 minute, amestecand usor. Lasati 2 minute la fiert daca doriti un jeleu mai moale si 4 minute pentru unul mai tare. Testati daca jeleul e gata, luati o lingura de metal rece si verificati consistenta jeleului, daca nu s-a intarit mai adaugati pectina si fierbeti inca putin. Turnati jeleul intr-un vas intins transparent sau in borcane.



Fotografii jeleu de levantica:


Voteaza reteta jeleu de levantica:

Votati reteta jeleu de levantica. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru jeleu de levantica.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre jeleu de levantica:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre jeleu de levantica pe Facebook:


Reteta jeleu de levantica a fost publicata in 2008-07-07



>> Vezi aici si alte retete dulceturi si gemuri

RSS Feeds

Noutati


Recomandam