Home Dulciuri Dulciuri diverse Martipan
 

Martipan

3058 vizite si 10 din 3 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: Nespecificat
Ingrediente pentru martipan:
250 g migdale dulci, 30 g migdale amare sau 3 picaturi de aroma de migdale amare, 130-150 g zahar pudra, 3 linguri apa de trandafiri.

Preparare martipan

Se oparesc migdalele cu apa fierbinte intr-un castron. Dupa 2-3 minute se curata migdalele de coaja si se lasa pe un prosop sa se usuce timp de 24 de ore. Se macina de 3-4 ori, dupa fiecare macinat presarandu-le pe o tava si tinandu-le timp de 10 minute la congelator. Peste migdalele macinate se adauga zaharul pudra si apa de trandafiri (vezi reteta apa de trandafiri) si se framanta pana se obtine un aluat omogen si catifelat. Se imparte compozitia in portii mai mici invelindu-se fiecare in folie de aluminiu. Se tin la frigider timp de 5-6 zile . Din acest amestec se pot modela diferite figurine pentru torturi.



Sugestii pentru martipan:

Martipanul se poate amesteca cu diverse lichioruri, modeland astfel in mai multe culori.

Fotografii martipan:


Voteaza reteta martipan:

Votati reteta martipan. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru martipan.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre martipan:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre martipan pe Facebook:


Reteta martipan a fost publicata in 2008-10-14



>> Vezi aici si alte retete dulciuri diverse

RSS Feeds