Home Muraturi Zacusca de fasole

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Zacusca de fasole

14121 vizite si 9 din 5 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: Nespecificat
Ingrediente pentru zacusca de fasole:
2 kg de ceapa, 1,5 kg de gogosari, 2 kg de rosii, 700 g de morcov, 1 kg de fasole boabe, 1 kg ulei, foi dafin, piper, sare.

Preparare zacusca de fasole

Fasolea se pune la fiert pana da in primul clocot, dupa care se schimba apa. Se da si in al doilea clocot, se schimba apa iar si se adauga morcovul ras pe razatoarea mare. Se mai lasa sa mai dea un clocot (fasolea nu trebuie sa fie fiarta foarte tare). Zeama se scurge cat se poate de bine si se pastreaza pentru mai tarziu. Intr-o oala mai mare (cam 10 kg pt cantitatile de mai sus) se pune uleiul la incins. Ceapa se taie solzi si se pune la calit. Gogosasrii se taie solzi, dupa ce au fost spalati si curatati, si se pun la calit. Dupa ce se moaie se adauga rosiile taiale marunt (sau date pe razaroarea mare ca sa nu intre si coaja). Se lasa sa fiarba 30 min la foc mic in zeama lor dupa care se adauga compozitia de la pasul 1 (fasolea fiarta cu morcovul fara zeama. Se asezoneaza cu maxim 5 foi de dafin, sare si piper. Trebuie sa fiarba pana scade si se ridica uleiul deasupra. Dupa aceea se pune in borcane fierbinte, se leaga bine borcanele cu celofan si se pun in paturi imediat. Se mai fierb sub paturi (invelite bine) si se sterilizeaza. Puteti scoate borcanele cand sunt deja racite. Se verifica daca sunt sterilizate (sa stea celofanul intins bine si uleiul deasupra). Daca a intrat aer, le consumati imediat sau le schimbati celofanul si le mai bagati la cuptor.



Fotografii zacusca de fasole:


Voteaza reteta zacusca de fasole:

Votati reteta zacusca de fasole. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru zacusca de fasole.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre zacusca de fasole:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre zacusca de fasole pe Facebook:


Reteta zacusca de fasole a fost publicata in 2008-07-07



>> Vezi aici si alte retete muraturi

RSS Feeds

Recomandam