Home Prajituri Prajituri cu creme Prajitura Regina Maria
 

Prajitura Regina Maria

7567 vizite si 6 din 2 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: 12
Ingrediente pentru prajitura regina maria:
Primul blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina. Al doilea blat: 6 albusuri de ou, 6 linguri zahar, 250 g miez de nuca, 2 linguri faina. Crema: 6 galbenusuri de ou, 200 g zahar, 2 linguri cacao, 150 g unt, 50 g unt.

Preparare prajitura regina maria

Primul blat: se bat albusurile spuma cu zaharul adaugat pe rand, apoi se incorporeaza galbenusurile usor si faina. Blatul se coace intr-o tava in cuptorul preancalzit, timp de aprox 20-25 de minute la foc mediu. Al doilea blat: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza miezul de nuca prajita si sfaramata si apoi faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau unt si se coace in cuptor timp de 25-30 de minute la foc mediu. Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cacaoa pe bain-marie. Dupa ce s-a racit in crema se adauga untul frecat spuma cu 50 g de zahar. Crema se imparte in doua cantitati egale. Primul blat se unge cu o parte din crema, apoi se aseaza al doilea blat si se unge si acesta cu restul de crema. Deasupra se presara miez de nuca prajita si macinata.



Fotografii prajitura regina maria:


Voteaza reteta prajitura regina maria:

Votati reteta prajitura regina maria. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru prajitura regina maria.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre prajitura regina maria:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre prajitura regina maria pe Facebook:


Reteta prajitura regina maria a fost publicata in 2008-11-29



>> Vezi aici si alte retete prajituri cu creme

RSS Feeds

Recomandam