Home Prajituri Tort si tarte Tarta cu capsuni

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Tarta cu capsuni

7936 vizite si 10 din 3 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: 6
Ingrediente pentru tarta cu capsuni:
Aluat: 175 g faina, 50 g unt, 50 g margarina pentru gatit, 2 lingurite zahar, un galbenus de ou. Umplutura: 1 ou, 1 galbenus, 50 g zahar, 25 g faina, 300 ml lapte, câteva picaturi esenta de vanilie, 450 g capsuni proaspete taiate felii, frunze de menta.

Preparare tarta cu capsuni

Porniti cuptorul cu 20 minute inainte de a coace tarta. Puneti faina, untul si margarina in vasul robotului de bucatarie si amestecati-le pâna când obtineti un aluat sfarâmicios. Adaugati zaharul, apoi galbenusul si suficienta apa cât sa se faca un aluat nu prea moale. Framântati aluatul câteva minute, acoperiti-1 si lasati-1 sa se raceasca in frigider o jumatate de ora. Intindeti aluatul in foaie, asezati foaia intr-o forma de tarta cu diametrul de circa 23 cm si coaceti aluatul 15-20 minute in cuptorul preincalzit. Lasati-l sa se raceasca. Pentru a prepara umplutura, frecati zaharul cu oul intreg si cu galbenusul pâna când devin o spuma de un galben pal. Adaugati treptat faina, apoi laptele. Puneti compozitia intr-o craticioara si fierbeti-o la foc mic 3-4 minute, amestecând continuu. Adaugati esenta de vanilie, acoperiti crema si lasati-o sa se raceasca. Când crema s-a racit complet, amestecati-o din nou cu mixerul sau cu telul, pâna se omogenizeaza, apoi turnati-o in forma de tarta. Puneti-o la frigider cât timp taiati capsunile. Asezati feliile de capsuni deasupra tartei, ornati cu frunze proaspete de menta si serviti.



Fotografii tarta cu capsuni:


Voteaza reteta tarta cu capsuni:

Votati reteta tarta cu capsuni. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru tarta cu capsuni.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre tarta cu capsuni:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre tarta cu capsuni pe Facebook:


Reteta tarta cu capsuni a fost publicata in 2008-05-30



>> Vezi aici si alte retete tort si tarte

RSS Feeds