Home Prajituri Tort si tarte Tort Printesa

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Tort Printesa

6805 vizite si 10 din 2 voturi
Timp de preparare total: 6-7 ore
Numar de portii: Nespecificat
Ingrediente pentru tort printesa:

Blat - 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt (pt un blat). Martipan - 460 g migdale, 450 zahar pudra, 1 albus de ou, 1 lingura zeama de lamaie, colorant alimentar Crema - 450 g ciocolata negra, 500 g frisca lichida, o esenta de rom. Siropul - 750 ml apa, zahar, cat se doreste de dulce si esenta de rom.

Preparare tort printesa

Pentru blat se separa ouale, se freaca bine galbenusurile cu zahar, se bat albusurile cu un praf de sare, se amesteca usor galbenusul in albusul batut spuma, se adauga praful de copt stins zu zeama de lamaie, apoi se ad faina, cate o lingura pentru fiecare ou. Se pune in forma de copt, se da la copt la foc potrivit. Se incearca cu o scobitoare. Se fac mai multe blaturi (4 blaturi), cel mai mare de ~ 30 -35 cm diametru, si cel mai mic de ~ 10 cm. Martipanul - se macina migdalele foarte fin, se amesteca cu zaharul pudra, zeama de lamaie, si albusul de ou batut putin. Albusul se adauga treptat, daca pasta are consistenta unei plasteline nu se adauga tot albusul. Colorantul se adauga in functie de culoarea dorita. Crema - ciocolata si frisca se pun impreuna intr-o cratita direct pe foc pana se topeste ciocolata, apoi se da la frigider cel putin 3 ore, se adauga eseta de rom, apoi se bate cu mixerul pana se face o spuma groasa.



Sugestii pentru tort printesa:

O papusa barbie se infasoara in folie de plastic. Baturilor li se fac o gaura in mijloc, nu foarte mare, iar papusa se introduce in mijloc. Martipanul se poate prepara mai devreme si se pune in folie de plastic si se pastreaza la frigider.



Fotografii tort printesa:


Voteaza reteta tort printesa:

Votati reteta tort printesa. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru tort printesa.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre tort printesa:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre tort printesa pe Facebook:


Reteta tort printesa a fost publicata in 2010-06-01



>> Vezi aici si alte retete tort si tarte

RSS Feeds