Home Preparate cu carne Preparate cu carne de pui Rata cu portocale

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Rata cu portocale

8428 vizite si 10 din 4 voturi
Timp de preparare total: preparat 1 ora, gatit 2-3
Numar de portii: 4-6
Ingrediente pentru rata cu portocale:
1 rata intreaga pregatita ca pentru grill (fara cap, gat si picioare) de 1,5-2 kg, 6 portocale, 4 linguri unt, 3 linguri miere, ulei, praf de chili, sare, piper.

Preparare rata cu portocale

Se pune ratza sa stea cu zeama de la o portocala de pe o zi pe alta. Se umple rata cu 2-3 portocale taiate bucati, pana e plina. Apoi se unge toata cu 3 linguri unt topit si se da cu sare si piper. Se aseaza intr-o tava in care s-a pus putin ulei si se da la cuptor la foc mic circa 2-2,5 ore. Separat se rade coaja de la o portocala si se storc alte 2 portocale. Intr-o tigaie se topeste o lingura unt, se adauga coaja rasa si sucul de portocale si se lasa sa fiarba putin. Apoi se adauga mierea in sosul care fierbe pana se dizolva. Cand rata este gata rumenita, se unge toata cu acest sos cu miere si se mai da la cuptor circa 15 minute. Cand rata e gata, sosul din tava se strecoara si se pune la fiert, amestecat cu sosul cu miere ramas si se fierbe pana scade si se ingroasa.Se poate adauga putin praf de chili pentru un gust mai picant. Se serveste rata cu cartofi prajiti taiati grosi si cu sosul preparat.



Sugestii pentru rata cu portocale:

Rata astfel preparata este foarte crocanta deasupra si bine facuta in interior. Este o delicatese.

Fotografii rata cu portocale:


Voteaza reteta rata cu portocale:

Votati reteta rata cu portocale. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru rata cu portocale.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre rata cu portocale:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre rata cu portocale pe Facebook:


Reteta rata cu portocale a fost publicata in 2010-11-19



>> Vezi aici si alte retete preparate cu carne de pui

RSS Feeds