Home Preparate cu legume Chiftele din cartofi
 

Chiftele din cartofi

6438 vizite si 10 din 5 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: 4-5
Ingrediente pentru chiftele din cartofi:

1 kg de cartofi, 250 g cascaval, sare, piper, 2 oua, pesmet, ulei pentru prajit

Preparare chiftele din cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-un vas amestecati cu putina sare ca sa lasa zeama. Intre timp se rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. Cartofii rasi se storc si se pun intr-un alt vas. Peste ei se adauga cascavalul, putina sare si piper dupa gust, ouale si se amesteca. Daca amestecul este prea moale se adauga putin pesmet. Din compozitia formata se fac chiftele mai plate care se prajesc apoi in uleiul incins la foc mediu timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se storc de ulei pe o sita sau pe un servetel si apoi se servesc.



Sugestii pentru chiftele din cartofi:

Chiftelele din cartofi se pot servi reci sau calde ca aperitiv cu ketchup sau smantana si ca si garnitura la preparate din carne.



Fotografii chiftele din cartofi:


Voteaza reteta chiftele din cartofi:

Votati reteta chiftele din cartofi. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru chiftele din cartofi.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre chiftele din cartofi:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre chiftele din cartofi pe Facebook:


Reteta chiftele din cartofi a fost publicata in 2008-11-10



>> Vezi aici si alte retete preparate cu legume

RSS Feeds