Home Preparate cu soia Coltunasi chinezesti
 

Coltunasi chinezesti

3838 vizite si 0 din 0 voturi
Timp de preparare total: Nespecificat
Numar de portii: 60 bucati
Ingrediente pentru coltunasi chinezesti:

500 de g de faina, 300 de g de carne de porc, semigrasa si tocata, 100-150 de g de praz, un ou, ulei, vin de masa, sare, putin zahar, sos de soia.

Preparare coltunasi chinezesti

450 de grame faina se amesteca cu apa de la robinet. Se face, manual, un aluat potrivit în ceea ce priveste consistenta. Aluatul va fi subtiat cu mâna, pâna când va capata forma unui bat gros, suficient de lung pentru a fi împartit în circa 60 de bucati. Se turteste fiecare bucata de coca cu palma, pentru a lua forma aproape rotunda. Pe fundul de lemn se presara putina faina. Cu ajutorul facaletului, se întinde bucata de aluat într-o foaie subtirica si rotunda, cu un diametru de aproximativ 5 cm. Aici este nevoie de o tehnica mai speciala. Cu mâna dreapta se tine facaletul în permanenta miscare peste foaia de aluat, pe care o învârteste cu mâna stânga. Pe de alta parte, se prepara umplutura: carnea tocata se amesteca bine cu putin ulei, prazul taiat marunt, putin zahar, un ou, sare, o lingurita de sos de soia, putin vin de masa si concentrat de pui. Se împacheteaza apoi în foita de coca circa 20 de grame de umplutura preparata dupa metoda anterioara. Marginile se vor împreuna bine.

Atentie, carnea nu trebuie sa iasa în afara pachetului. Dupa aceea se aseaza un vas cu circa un litru de apa pe foc. Dupa ce apa clocoteste, se pun repede circa 30 de coltunasi în apa. Se misca încet, cu lingurita de lemn, în apa, pentru a nu se lipi coltunasii. Se pune capacul. Dupa ce apa clocoteste din nou, se mai toarna; câteva linguri de apa rece. Astfel, dupa ce se toarna de 3 ori apa rece, coltunasii plutesc la suprafata. Un minut mai târziu, se scot coltunasii, care sunt gata de servit. Procesul de fierbere nu dureaza mai mult de 8-10 minute. Coltunasii se pot servi cu putin otet si sos de soia.



Sugestii pentru coltunasi chinezesti:

Umplutura pentru coltunasi poate fi din carne de porc, de oaie, de pui amestecat cu praz, sau pentru vegetarieni, din fasole, mazare, telina, varza, morcov, varza chinezeasca etc., taiate bineinteles marunt, marunt si condimentate. De multe ori, umplutura este alcatuita din carne de porc tocata si varza chinezeasca. În cazul în care nu toti coltunasii au fost consumati la o masa, rezerva se poate pastra în stare cruda în congelator. În momentul în care se doreste consumarea lor, coltunasii pot fi scosi din congelator si pusi în apa fiarta, urmând pasii prezentati mai sus.



Fotografii coltunasi chinezesti:


Voteaza reteta coltunasi chinezesti:

Votati reteta coltunasi chinezesti. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru coltunasi chinezesti.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre coltunasi chinezesti:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre coltunasi chinezesti pe Facebook:


Reteta coltunasi chinezesti a fost publicata in 2008-04-05



>> Vezi aici si alte retete preparate cu soia

RSS Feeds

Recomandam