Home Preparate diverse Pasca de Pasti

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Pasca de Pasti

9996 vizite si 9 din 12 voturi
Timp de preparare total: 1 ora
Numar de portii: 1 pasca
Ingrediente pentru pasca de pasti:
400 g aluat de cozonac, 500 g brânza de vaci, 125 g unt, 150 g smântâna, 4 oua, vanilie, 100 g stafide, coaja rasa de lamâie, 1 lingura faina, zahar, sare.

Preparare pasca de pasti

Brânza se scurge intr-un tifon pâna nu mai are zer, apoi se trece prin sita. Untul se trece si el prin sita. Se amesteca brânza, untul, smântâna, coaja de lamâie, vanilia si faina . Ouale se amesteca in compozitie, impreuna cu stafidele. Se adauga, dupa gust, zahar pudra. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet, se intinde o foaie de 1cm si se pune in tava. Din aluat se fac suluri rasucite si se Iasa sa creasca separat. Când a mai crescut aluatul iar cuptorul este suficient de incins se pune in tava cununa impletita pe marginea tavii, iar Ia mijloc se pune umplutura. Se mai pun doua suvite rasucite de aluat, in cruce, peste brânza. Un galbenus se amesteca cu zahar si se unge brânza si cununa. Se adauga stafidele, presarându-le peste brânza. Se da tava la cuptor pâna se coace si se rumeneneste bine, dar sa nu se arda. Când scoatem pasca din cuptor, invelim fundul si peretii cu un servet udat in apa rece timp de doua minute pentru a putea fi scoasa mai usor din forma. Apoi o lasam inca 10 minute ca sa se intareasca. O scoatem cu grija ca sa nu se rupa si o punem pe un platou.



Fotografii pasca de pasti:


Voteaza reteta pasca de pasti:

Votati reteta pasca de pasti. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru pasca de pasti.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0

Opinii despre pasca de pasti:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre pasca de pasti pe Facebook:


Reteta pasca de pasti a fost publicata in 2008-04-13



>> Vezi aici si alte retete preparate diverse

RSS Feeds