Home Sarbatori - Ocazii speciale Sarbatori Friptura din carne de oaie

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Friptura din carne de oaie

7798 vizite si 9 din 7 voturi
Timp de preparare total: 15-20 minute
Numar de portii: 6
Ingrediente pentru friptura din carne de oaie:
1 kg pulpa de oaie, 1-2 morcovi taiat felii, 1 telina taiata felii, 2 cepe mari tocate, piper, sare, 2-3 foi de dafin, 3-4 catei de usturoi, cimbru, ulei.

Preparare friptura din carne de oaie

Carnea de oaie se lasa la marinat (vezi "Marinarea carnii") 2-3 zile, ca sa devina mai frageda si sa-i iasa mirosul specific. Se pun intr-o cratita de aproximativ 2 l (in asa fel incat sa nu fie carnea mai inalta decat cratita), zarzavaturile, 5 linguri de apa si o lingurita rasa de sare. Peste acestea se aseaza carnea marinata sau proaspata si se unge cu ulei sau untura de porc. Cratita se introduce in cuptorulul infierbantat iar dupa 30 de minute focul se reduce la mai mic. Se lasa la fiert 2-3 ore adaugand din cand in cand putina apa in sos, cand acesta scade. Carnea se intoarce din cand in cand sa se rumeneasca uniform si se stropeste cu sosul format ca sa nu se usuce. Carnea este facuta cand la incercarea cu furculita aceasta intra usor in ea. Cand este gata se stropeste cu sos fierbinte in care s-a adaugat usturoiul tocat marunt.



Sugestii pentru friptura din carne de oaie:

Se serveste calda cu cartofi piure sau varza calita si salata verde.

Fotografii friptura din carne de oaie:


Voteaza reteta friptura din carne de oaie:

Votati reteta friptura din carne de oaie. Selectati o nota de la 1 la 5 pentru friptura din carne de oaie.

Voteaza aceasta reteta de la 1-5:  
0
 
cotlete de berbecut
de george
in May 28, 2008
extraordinara reteta am preparato si eu,dar mar interesa si pe mine niste sosuri care dau bine pe cotlete de berbec la gratar ca sa nu mai iasa asa uscate.multunesc.

Opinii despre friptura din carne de oaie:

Apreciaza sau trimite o sugestie despre friptura din carne de oaie pe Facebook:


Reteta friptura din carne de oaie a fost publicata in 2008-03-19



>> Vezi aici si alte retete sarbatori

RSS Feeds