Home

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Prepararea chiftelelor

Articol publicat in Sfaturi Culinare

Prepararea chiftelelor in general nu este foarte complicata. Forma lor este rotunda sau rotunda mai plata si de diferite marimi, dupa preferinta. Fiecare regiune isi are specialitatile si denumirile ei: chiftele, galuste, parjoale. Prin adaugarea diferitelor condimente, legume, carnuri, soia, chiftelele devin tot mai variate.
Chiftelele pot fii servite ca meniu principal alaturi de garnitura, fierte, prajite sau ca aperitiv.

Preparat de baza pentru chiftele din carne

Ingrediente: 1/4 kg carne , 50 g paine, 50 g ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1 ou, piper, sare, o legatura de patrunjel sau marar, ulei.
Preparare: Chiftelele se pot prepara din carne de pui, din carne de porc slaba sau mai grasa, din peste sau amestecata cu carne de vitel, vita. Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata putin in apa si apoi stoarsa si impreuna cu ceapa tocata calita. La acest amestec se adauga oul intreg, un  varf de cutit piper, o jumatate de lingurita de sare, usturoiul tocat marunt si se amesteca bine.
Pe blatul de lucru sau pe o foaie de celofan se pun  o lingura de faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde sau turtite dupa preferinta.  Dupa ce s-au pregatit toate chiftelele, se incalzeste uleiul cateva minute si apoi la foc mediu se prajesc chiftelele cate aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata se scot imediat.
Chiftelele se pastreaza calde, pe bain-marie si acoperite. Se servesc cu garnitura de legume, salata, piure de cartofi, sosuri de rosii, ardei, macris.

Pofta mare!