Home

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Sfaturi Culinare

Despre retete culinare si articole cu sfaturi culinare pentru prepararea de retete culinare diverse. Citeste detalii interesante care te ajuta in bucatarie.

Pepenele verde sau lubenita

Pepenele verde sau pepenele rosu, lubenita cum este denumit la noi, este originar din Africa de Sud. Fructul aparţine familiei de cucurbitaceae din care fac parte si pepenele galben, castravetii si dovleacul.In prezent se cultiva peste 1200 de soiuri de diferite forme si culori, in toate regiunile calde din intreaga lume.
Pepenele verde este cunoscut prin faptul ca potoleste setea pe timpul verii dar si pentru valorile sale nutritionale. Aproape fiecare parte a pepenelui verde se poate consuma, in afara de pulpa suculenta, in unele tari al Asiei se mai consuma semintele prajite si coaja pepenelui.

Citeşte mai mult...
 
 
Tipuri de paste fainoase

Generalități:

Pastele (in general de origine italieneasca) sunt bogate in proteine, carbohidrati si cu calorii putine se gasesc in magazine sub diferite forme si marimi. Exista paste uscate cum sunt spaghetele, macaroane scurte, fusilli si proaspete cum sunt lasagne, ravioli (umplute), tagliatelle (panglici). Pastele facute din gris de grau dur sunt mai de calitate, nu devin foarte moi si lipicioase ca pastele facute din alte tipuri de faina. Unele paste cum sunt lasagne nu trebuie fierte inainte de a fi folosite, deoarece vor absorbi din sosul cu care sunt umplute.

Citeşte mai mult...
 
 
Aluat de Pizza. Preparare aluat de Pizza

Aluatul de Pizza Prepararea aluatului de Pizza
Timp de preparare: 1 1/2 ore
Nr. portii:pentru 450 g aluat pentru 2 blaturi de 25 cm diametru
Ingrediente:
150 ml apa
1/2 ligurita zahar tos
1 lingurita rasa drojdie uscata
275 g faina
1/2 lingurita rasa de sare
30 g unt
Mod de preparare:

Se toarna apa intr-un castron si se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se presara deasupra drojdia si se amesteca cu o furculita. Se acopera si se pune la cald 10 minute, pana face spuma. Intr-un castron se cern faina si sarea, se freaca untul si se face o groapa in mijloc. Se adauga drojdia in faina si se amesteca facand un aluat moale.

Citeşte mai mult...
 
   
Friptura de miel - Prepararea carnii de miel

Friptura de miel si prepararea carnii de miel. Carnea de miel se poate pregati in mai multe feluri: stufat, cu spanac, angemacht (fiarta in sos subtire, de faina), ciulama, friptura la tava, la gratar, pane, la tigaie. Carnea de miel slaba contine mai putin colesterol decat carnea de pui si este o sursa importanta de proteine, vitamine B si minerale (fier si zinc).

Citeşte mai mult...
 
 
Gatitul la cuptorul cu microunde

Despre microunde

Cuptorul cu microunde este una din cele mai mari inventii ale secolului 20. Cuptorul cu microunde este atat de popular deoarece mancarea este gatita intr-un timp foarte scurt. Este foarte eficient pentru ca el incalzeste foarte bine mancarea si nu vasul. Microundele sunt unde radio. Frecventa de unde radio cea mai utilizata este 5,5 Ghz. In aceasta frecventa undele radio au o proprietate interesanta: sunt absorbite de apa, grasimi si zaharuri si tot in aceasta frecventa nu sunt absorbite de majoritatea plasticelor, sticla sau ceramica/portelan. Principiul de baza al tuturor cuptoarelor cu microunde este unul singur: raze de energie care penetreaza mancarea pana la o adancime de 3,5-4 cm, de la margine catre centru. Mancarea se gateste rapid dar nu intotdeauna egal.

Citeşte mai mult...
 
   
Meniu de Pasti

Sfanta Sarbatoare a Pastelui pe langa semnificatia spirituala pe care o are, este si o mare sarbatoare a familiei si a clipelor frumoase petrecute impreuna. Dupa curatirea trupului si a sufletului prin post vine randul sa ne rasfatam cu o masa bogata in bunatati. Nu pot sa lipseasca de la masa: ciorba de miel, pasca, drobul de miel, friptura de miel la cuptor, cozonacul, ouale incondeiate si vinul rosu.

Citeşte mai mult...
 
 
Prepararea chiftelelor

Prepararea chiftelelor in general nu este foarte complicata. Forma lor este rotunda sau rotunda mai plata si de diferite marimi, dupa preferinta. Fiecare regiune isi are specialitatile si denumirile ei: chiftele, galuste, parjoale. Prin adaugarea diferitelor condimente, legume, carnuri, soia, chiftelele devin tot mai variate.
Chiftelele pot fii servite ca meniu principal alaturi de garnitura, fierte, prajite sau ca aperitiv.

Citeşte mai mult...
 
   
Prepararea orezului

orez alb cu bob lungTipuri de orez si timp de fierbere

Se pune orezul, impreuna cu cantitatea de apa sau de supa necesara, intr-o cratita cu fundul gros si se da in clocot. Se amesteca pentru a separa boabele, apoi se acopera si se face focul mic. Se fierbe cat este nevoie (vezi tabel) , fara a se lua capacul. Se afaneaza cu o furculita si se foloseste.

 

 

Citeşte mai mult...
 
   

Pagina 1 din 2

<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>