Home

Sfaturi Culinare


Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/retete/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109


 

Tipuri de paste fainoase

Articol publicat in Sfaturi Culinare

Generalități:

Pastele (in general de origine italieneasca) sunt bogate in proteine, carbohidrati si cu calorii putine se gasesc in magazine sub diferite forme si marimi. Exista paste uscate cum sunt spaghetele, macaroane scurte, fusilli si proaspete cum sunt lasagne, ravioli (umplute), tagliatelle (panglici). Pastele facute din gris de grau dur sunt mai de calitate, nu devin foarte moi si lipicioase ca pastele facute din alte tipuri de faina. Unele paste cum sunt lasagne nu trebuie fierte inainte de a fi folosite, deoarece vor absorbi din sosul cu care sunt umplute.

Timpul de fierbere pentru pastele uscate:

Pastele se fierb intr=o cratita mare, cu apa clocotita, necesitand cate 2 litri de apa pentru fiecare 250 g de paste. In apa se mai pune putina sare si 1-2 linguri ulei ca pastele sa nu se lipeasca.

- 8 minute - macaroane scurte: rigatoni, penne, cochilii, fusilli

- 8-10 minute - linguine, lasagne, macaroane lungi

- 10-12 minute - spaghete, fusilli lungi, , tagliatelle, paste de diferite forme

- 12-14 minute - penne

Paste tip panglica:

lasagnalasagna tagliatelle tagliatelle

 

Paste tubulare si scurte:

ziti ziti penne penne

 

Paste umplute:

ravioli ravioli

 

Paste in diferite forme:

farfalle farfalle fusilli fusilli

 

Paste lungi:

spagheti spaghete fusilli lungi fusilli lungi